COMUNICAT DE PRESA TMF18

#DiscoverMountains #TMF2018 #press

Primul festival montan internațional are loc la Cluj-Napoca între 23 – 25 noiembrie 2018. Urmează 3 zile de festival montan, cu 12 filme de aventură (6 în premieră națională), 14 invitați speciali, 7 sporturi montane, o expoziție de fotografie montană, 8 ateliere interactive – toate pentru a vă crește pofta pentru munte și activități în natură!

În cadrul festivalului internațional montan Transylvania Mountain Festival 2018 powered by Garmin organizat între 23 și 25 noiembrie la Cluj-Napoca, de către Clubul Sportiv Alpin Universitar în parteneriat cu Clubul Alpin Român și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, vor fi difuzate în premieră națională cele mai bune filme de aventură și educație montană ale momentului, vom întâlni 14 invitați speciali experți în sporturi și profesii montane și se vor organiza 8 ateliere interactive pentru încurajarea practicării activităților montane: schi, escaladă, alpinism, canyoning, speologie, parapantă și BASE, inclusiv producția de filme documentare de aventură, fotografie montană și de aventură, utilizarea și realizarea tehnologiilor inovative.

TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL este structurat în patru secțiuni majore: SPORT (pe sol, la subteran, acvatic și aerian), CAMPUS (siguranță, orientare, natură, cultură), INOVARE (echipamente și tehnologii) și EXPERIENȚĂ CULTURALĂ (film , fotografie, dezbateri și ateliere).

PROGRAM TMF18

Ziua 1: Vineri 23 noiembrie 2018

Cinema Victoria

  • Film: România Neîmblânzită (2018), From Turzii with Love (2018, premieră în Cluj), DEAP canyoning, Solo BASE (în premieră națională)
  • Discuții tematice: alergare montană cu cel mai bun ultramartonist al anului – Robert Hajnal, despre importanța profesiilor montane și a securității pe munte cu ghizi atestați UIAGM, salvamontiști și paramedici SMURD.

Ziua 2: Sâmbătă 24 noiembrie 2018

  • Cinema Victoria
  • Filme în premieră în România: Evolution of Dreams (2018), legendarul film documentar Mountains of Storms (1968) și cele mai bine cotate 4 filme de aventură, alpinism și escaladă din 2018 ale casei de producție Sender – REEL ROCK 13 (2018)
  • Discuții tematice: despre speologie, schi și alpinism
  • Gala de onoare a festivalului Transylvania Mountain Festival 2018.

Expo TMF Piața Ștefan cel Mare 18

  • Expoziția de fotografie montană TMF 2018 cu acces liber pentru vizitatori
  • Proiecții documentare și tematice din parte cluburilor sportive invitate.
  • Ateliere practice: desen în pastel pentru copii, fotografie de aventură, navigație montană, utilizare drone, curs de prim ajutor oferit de paramedicii voluntari SMURD, simulator de zbor oferit de partenerul principal Garmin Cluj.

Ziua 3: Duminică 25 noiembrie 2018

  • Ateliere practice: escaladă indoor și bouldering la SKAI Urban Crag, întâlniri informale în comunitatea outdoor

Scopul evenimentului este cel de coagulare a comunității outdoor din regiune și aducerea unei perspective moderne asupra practicării sporturilor și activităților montane în Europa de Est. Prin Transylvania Mountain Festival, dorim să readucem Cluj-Napoca și România pe harta internațională a culturii sportive și artistice legate de munte, aventură și explorare.

Organizator: Clubul Sportiv Alpin Universitar

Partener principal: GARMIN Cluj

Parteneri instituționali: Clubul Alpin Român, Institutul Francez Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Parteneri: 3Pillar Global, SYKES, Transilvania Film

Sponsori: WinterTour, Mountex, Tortelli, Alpin Expe, Alpine Tours, SKAI Urban Crag, Iulius Mall

Parteneri producție eveniment și promovare: Elf’st, The Genuines, Black Wolf

Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Cluj Life, Alerg.ro

————————————————————

Contact media:

Anca Berlo – TMF PR & Communication

info@transylvaniamountainfestival.ro

+40 730 091 232