20 octombrie – 30 octombrie

@ TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL 2020

Marți, 20 octombrie, inaugurăm oficial expoziția de fotografie montană ALTITUDES, cu lucrări realizate de Alex Sava și Dan Tăuțan, membri ai juriului de fotografie. Fotografiile au fost selectate sub inspirația temei anuale Transylvania Mountain Festival 2020: povești verticale.

Fotografiile  vor fi expuse în galeria La Cave a partenerului nostru Institutul Francez Cluj-Napoca, timp de 2 săptămâni, până în 30 octombrie.

Vernisajul va fi organizat  outdoor, în 20 octombrie la ora 18:00 în curtea Institutului Francez din  Cluj-Napoca (str. I.C. Brătianu, nr 22 Cluj-Napoca) cu respectarea protocolului sanitar în vigoare.

Deoarece ne bucurăm enorm că prietenul și colegul nostru Alex Sava va putea fi prezent la vernisaj, vă anunțăm din timp că cei care doresc să ajute la recuperarea sa motorie, vor putea dona și alege din fotografiile expuse.

ALTITUDES

Expoziția ALTITUDES  aduce în atenția publicului acea stare unică pe care o putem trăi doar pe crestele munților.

Imaginile din Alpi și din Carpați realizate de Alex Sava și Dan Tăuțan, imprimă pe retină un relief unic al înălțimilor și golurilor alpine. Stânci îndrăznețe, vârfuri scăldate în nori sau în zăpadă, lupta dintre zi și noapte, trecerea dintre anotimpuri – toate ne poartă spre culmile spiritului uman și ne reamintește de fragilitatea noastră.

Dan Tăuțan aduce în prim plan lumina tamizată de către norii surprinși în mișcare deasupra crestelor, căldărilor și lacurilor alpine din Carpați. Fotografiile sale aduc o cromatică bogată, parcurgând fiecare anotimp.

Alex Sava propune un relief abrupt, la mare altitudine, dominat de joaca dintre alb, albastru și culori de piatră. Simțim zăpada, ceața, norii, gheața, stânca, vântul și căldura plăcută a soarelui. Prezența umană din fotografii amplifică măreția peisajului.

Alege o fotografie și ajută-l pe Alex Sava să își recâștige mobilitatea

Cei care doresc să ducă acasă senzația de liberate și de fericire trăită la altitudine, vor putea alege lucrarea dorită  în schimbul unei donații directe către colegul și prietenul nostru Alex Sava, care se află în plin proces de recuperare în urma unui grav accident din această primăvară.

Pentru cei care nu știu încă, din mai 2020, Alex duce o luptă fenomenală pentru a redobândi mobilitatea și controlul asupra propriului corp.

Pentru mulți dintre noi Alex este familie sau prieten apropiat. Pentru mulți alții Alex este cel care i-a încântat ani buni cu poze de excepție din lumea alpinismului, escaladei, schiului sau mountain-bike-ului. Expediția în care este acum Alex este una lungă, dureroasă și cu siguranță cea mai grea din viața sa, însă Alex poate și vrea să lupte. Drumul spre recuperare dupa un astfel traumatism este foarte lung, anevoios și extrem de costisitor.

Facem un apel direct către cei care doresc să îl ajute pe Alex pe acest drum să ni se alăture. În plus puteți alege și o fotografie frumoasă din expoziția curentă și cea de anul trecut. Acestea vor fi dosponibile la galeria expoziției.

Donațiile se pot face direct in contul lui Alex, fără intermediari, și vor fi destinate exclusiv acoperirilor costurilor medicale.

Cont in LEI deschis la Banca Transilvania
Beneficiar: Alexandru Sava
IBAN: RO87BTRL01301201F94813XX

Cont in EURO (Revolut) deschis la Banca Revolut LTD
Beneficiar: Alexandru Sava
IBAN: GB78 REVO 0099 7094 9130 75
BIC: REVOGB21

Revolut: alexanws71

Accesul este liber dar trebuie rspectate condițiile de vizitare:

  • fiecare persoană va fi termoscanată la poartă
  • igienizarea mâinilor cu dezinfectant este obligatorie
  • maxim 5 persoane pot vizita simultan galeria La Cave
  • maxim 35 persoane pot vizita simultan curtea Institutului Francez
  • masca se va purta pe toată durata vizitei
  • distanța de 2 m între persoane se va respecta pe toată durata vizitei

Vă așteptăm cu drag!

Mulțumim partenerilor: Institut Français de Cluj, PMA Invest