24 noiembrie
@ TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL 2019
Ai auzit de un loc frumos la munte sau ai văzut nişte fotografii care te îndeamnă la drumeţie! Prima dată deschizi harta şi te uiţi să afli pe ce traseu ajungi la obiectivul tău turistic şi ce marcaje trebuie să urmezi. Pe teren cauţi întodeauna următorul marcaj şi parcurgi poteca ce urcă până pe vârf. Dar te-ai întrebat vreodată cine face potecile şi ce sunt potecile de lung parcurs? Ştii cum deosebim de marcajele turistice de cele forestiere sau de limitele de arii protejate? Ce sunt toate semnele pe care le vedem în pădure sau de-a lungul potecii?
Potecătorii şi Ecouri Verzi te invită la o drumeţie în Munţii Trascăului şi un atelier despre marcaje turistice, poteci şi voluntariat pentru munte.
Ce vom parcurge?
Vom parcurge o poteca educativă având o privelişte deosebită asupra masivului Colţii Trascăului – Piatra Secuiului. Vizităm o mină medievală de fier, descoperim urme de animale, identificăm arborii şi învăţăm să ne facem rucsacul când mergem la munte sau într-o acţiune de voluntariat.
Cum mă înscriu?
Vino la TMF Transylvania Mountain Festival powered by Garmin Cluj să descifrăm împreună secretele naturii şi ale marcajelor, să afli cine are grijă de poteci şi cum poţi să te implici şi tu!
Activitatea este gratuită, se adresează participanţilor de toate vârstele şi constă într-o drumeţie lejeră, cu diferenţe mici de nivel, activităţi de educaţie pentru natură şi un atelier despre cum se fac marcajele.
Întâlnirea este duminica, 24.11.2019, ora 10.00, la izvorul din centrul comunei Rimetea. Pentru înscrieri şi alte detalii vă rugăm să scrieţi un email la office@ecouriverzi.ro şi să vă înscrieți în formularul de mai jos, să urmăriţi mesajele trimise pe evenimentul dedicat de pe Facebook.
Pentru detalii și informații scrieți-ne pe info@transylvaniamountainfestival.ro
Asociaţia Ecouri Verzi este un club de munte şi ONG de protecţia mediului din Cluj-Napoca care organizează drumeţii montane şi activităţi de voluntariat pentru toate vârstele, reface poteci de munte, contribuie la conservarea biodiversitatii, derulează ateliere de educaţie pentru natură şi promovează turismul responsabil. Asociaţia a iniţiat programele Potecătorii, Clubul Naturii şi Ecodidactica şi a creat Paşaportul Copiilor pentru Arii Protejate.
Potecătorii este un program de voluntariat pentru munte prin care mai multe cluburi de munte contribuie la întreţinerea, refacerea şi construirea de poteci de drumeţie. Este cel mai internaţional program de acest gen de la noi din ţară şi este deschis pentru voluntari de toate vârstele, indiferent de experienţa montană pe care o au aceştia.