Încarc Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Germania, 2019 / Film documentar (42 min). Regizor: Olaf Obsommer

Legenda râului MUKSU – Tadjikistan. Muksu este unul din cele mai dificile râuri din fosta Uniune Sovietică, un torent galcial ce taie câteva canioane în aerul subțiat din Pamir, cunoscut drept  „Acoperișul lumii.” în limba Tajik. Doar să ajungi acolo implică 6 zile de condus de-a lungul legendarului Drum al Mătăsii, o drumeție de 20 mile  printr-o trecătoare de 450 m cârând bărcile și stocurile de hrană pentru 10 zile pe râu. Doar trei echipe au reușit să parcurgă râul, iar ultima, din 2014, a fost forțată să evacueze un membru al echipei datorită edemului pulmonar.

Misiunea a fost pasul final al unui proiect de 7 ani, ce prevedea parcurgerea celor mai dificile și angajante râuri din fosta Uniune Sovietică, inclusiv Bashkaus din Siberia și Sary-jaz din Kârghistan. Coordonatorul Thomass Marnics din Letonia și producătorul Olaf Obsommer din Germania au reunit o mână de vâslași puternici pentru acesat proiect.

Filmul spune povestea unei mari prietenii, lăsării trecutului în urmă și pătrunderea în necunoscut pentru a rezolva ghicitoarea!

Subtitrări disponibile: RO, EN

—————————————-

TMF 2020 Online Film Show

Go to Top