window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'G-D7KMXDS7GC');
Transylvania Mountain Festival
Transylvania Mountain Festival
Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Pe 21 noiembrie, deschidem alături de Institutul Francez din Cluj-Napoca cea de-a cincea ediție TMF – Transylvania Mountain Festival, intitulată sugestiv Limitless (Fără limite, Sans Limites)  cu un moment foarte drag nouă: lansarea cărții  ”Dor de munte” scrisă de Dinu Mititeanu.

Proaspăt întors de pe Via Transilvanica, Dinu Mititeanu, la cei 82 de ani ai săi, încă ne încântă cu acea flacără în priviri atunci când ne povestește despre marea lui pasiune: Muntele. Fiind un exemplu de angajament în practicarea alpinismului și educarea tinerelor generații înspre o viață activă, Dinu Mititeanu scrie constant pe blogul personal care a devenit, în timp, o adevărată sursă de informare despre trasee montane și repere în teren.

«Dor de munte» va fi a 3-a carte publicată de mine în Colecția Verde a Editurii România Pitorească cu nr. 34, după «Chemarea muntelui»  nr.17 și «Hoinari prin munți» nr. 25.  Am dorit ca toate cele trei cărți ale mele să conțină cuvântul munte– marea mea pasiune” – ne explică Dinu Mititeanu.

Cuprinsul cărții și capitolul introductiv pot fi parcurse aici: http://www.dinumititeanu.ro/Dor%20de%20munte

Dar, cu siguranță experiența personală a cărții tipărite va fi cea care vă va purta cu inima și gândul spre munții vizitați de Dinu. Așadar vă așteptăm în număr cât mai mare la eveniment.

Lansarea va avea loc la Institutul Francez din Cluj-Napoca, la ora 19:00 și va fi deschisă de bine-cunoscutul om de cultură, ziaristul clujean Ovidiu Blag.

După o scurtă prezentare a autorului – alpinistul și montaniardul Dinu Mititeanu, și a noului său volum de carte, vom continua cu o scurtă sesiune de întrebări și răspunsuri. Ne vom bucura de relatarea la primă mână, cum se spune, a motivației din spatele acestei cărți și de poveștile și întâmplările pe care Dinu ni le împărtășește de fiecare dată.

La final, Dinu Mititeanu va acorda autograful de autor pe exemplarul achiziționat de cei ce doresc să își îmbogățească biblioteca cu acest volum rar.

––

Un moment important în istoricul Transylvania Mountain Festival a fost anul 2018, când dl. Dinu Mititeanu – decan de vârstă al Clubului Alpin Român – Filiala Cluj ne-a onorat cu prezența și a acceptat Distincția pentru activitatea de o viață în domeniul alpinismului și promovării activităților montane și trofeul TMF 2018.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top