24 noiembrie, Parcul Babeș

@ TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL 2019 powered by GARMIN

Duminică, 24 noiembrie 2019,  ora 10:00, Serviciul Public Salvamont-Salvasepo Cluj alături de Departamentul pentru Situații de Urgență, organizează o demonstrație publică a exercițiului de salvare cu suport aerian.  Adresa exactă a evenimentului: Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, UBB, terenul de rugby nr. 1.

Scopul exercițiului de salvare cu suport aerian  în cadrul festivalului internațional montan Transylvania Mountain Festival 2019 powered by GARMIN, este:

  • De a demonstra eficiența echipajelor speciale de salvare montană
  • De a disemina în rândul comunității active importanța securității pe munte și în zonele greu accesibile
  • De a marca cei 50 de ani activitate ai Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj

Exercițiul începe la ora 10:00

Publicul este invitat să asite de pe marginea terenului sportiv la acest exercițiu unic.

Accesul este liber. 

Salvamont-Salvasepo în cadrul Transylvania Mountain Festival 2019

Week-end-ul 22-24 noiembrie va fi unul foarte plin pentru iubitorii muntelui întrucât va avea loc cea de a doua ediție a Festivalului montan internațional din Cluj-Napoca – Transylvania Mountain Festival.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj va fi prezent cu trei manifestări în cadrul festivalului:

  • Astfel, începând de vineri, 22 noiembrie, la arcadele Centrului de Cultură Urbană Casino din Parcul Central va fi prezentată expoziția fotografică Salvamont România – 50 de ani cu imagini spectaculoase din activitatea de azi și din trecut a salvatorilor montani, a salvatorilor din mediul subteran- speologic și a scafandrilor.
  • Tot vineri, 22 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Cinema Victoria va fi prezentat filmul documentar ”50” care surpinde istoria de jumătatea de secol a Salvamontului clujean. Documentarul, cu durata de circa 25 de minute, este prezentat în premieră într-un cinematograf în cadrul Transylvania Mountain Festival.
  • Spectaculos va fi și exercițiul de salvare pe care îl vor prezenta duminică salvamontiștii clujeni, împreună cu un echipaj al Departamentului de Situații de Urgență cu elicopterul din dotare, 24 noiembrie, începând cu ora 10:00, pe terenul de rugby din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”.

Accesul la cele trei manifestări la care este parte Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj în cadul Transylvania Mountain Festival 2019 este gratuit. Vă așteptăm cu drag.

Pentru detalii și informații scrieți-ne pe info@transylvaniamountainfestival.ro