În 20 noiembrie, ora 20:00 deschidem oficial, alături de partenerul academic Facultatea de Geografie Cluj-Napoca cea de- a 6-a ediție TMF – Transylvania Mountain Festival, intitulată sugestiv Beyond (Dincolo, Au-Delà), cu mult așteptata lansare a cărții ”Iarna în munți” scrisă de Dinu Mititeanu.

Proaspăt întors din Pirinei, Dinu Mititeanu, la cei 84 de ani ai săi, ne încântă cu acea flacără în priviri atunci când ne povestește despre marea lui pasiune: Muntele.

«Iarna în munți» va fi a 4-a carte publicată în Colecția Verde a Editurii România Pitorească după “Dor de munte” nr. 34, «Chemarea muntelui» nr.17 și «Hoinari prin munți» nr. 25.

Cuprinsul cărții și capitolul introductiv pot fi parcurse aici: Iarna in munti – a 4-a mea carte.

 ”Construind” această a patra mea carte, mă gândesc la Voi – montaniarzii care o veți citi sau doar răsfoi. Veți găsi în ea foarte multe aspecte pe care le știți. Dar veți găsi și informații pe care nu le știați, căci toți mai învățăm, chiar și veterani fiind. Când eram tânăr și mă îndrăgostisem de munte, doream la un moment dat  ”să-mi ridic ștacheta”, să încep a-l aborda și iarna. Ce mult m-aș fi bucurat să găsesc o cărțulie unde să fie sintetizate ”Capcanele iernii”, căci  le aflam doar ”cu țârâita” din unele reviste de munte și din almanahuri turistice sau de la veterani. O cărțulie, pe care probabil ați dorit-o în tinerețe și cei care sunteți veterani ca mine.  O cărțulie care poate că acum – în era internetului – nu ar mai fi necesară; răspunsuri la întrebări se pot afla, în toate limbile de largă circulație și date de persoane competente, dacă cel în cauză vrea și știe ce să întrebe. – Dinu Mititeanu

Dar, cu siguranță experiența personală a cărții tipărite va fi cea care vă va purta cu inima și gândul spre munții vizitați de Dinu. Așadar vă așteptăm în număr cât mai mare la eveniment.

Lansarea va avea loc la Fcaultatea de Geografie, la ora 20:00 și va fi deschisă de bine-cunoscutul om de cultură, ziaristul clujean Ovidiu Blag.

După o scurtă prezentare a autorului – alpinistul și montaniardul Dinu Mititeanu, și a noului său volum de carte, vom continua cu o scurtă sesiune de întrebări și răspunsuri. Ne vom bucura de relatarea la primă mână, cum se spune, a motivației din spatele acestei cărți și de poveștile și întâmplările pe care Dinu ni le împărtășește de fiecare dată.

La final, Dinu Mititeanu va acorda autograful de autor pe exemplarul achiziționat de cei ce doresc să își îmbogățească biblioteca cu acest volum rar.

-Un moment important în istoricul Transylvania Mountain Festival a fost anul 2018, când dl. Dinu Mititeanu – decan de vârstă al Clubului Alpin Român – Filiala Cluj ne-a onorat cu prezența și a acceptat Distincția pentru activitatea de o viață în domeniul alpinismului și promovării activităților montane și trofeul TMF 2018.

Adresa;
Amfiteatrul de Geografie „George Vâlsan” – Facultatea de Geografie | UBB, Str. Clinicilor 5-7, Cluj – Napoca
Comenzi de carte:
Cartea POATE FI COMANDATĂ la Editura Romania pitorească : romania.pit.mo@gmail.com