Planeta are nevoie de ajutorul tău! Construiește scutul verde, înainte ca poluarea să distrugă Pământul!

Aceasta este provocarea pe care o lansează Edufun Publishing, micilor ecologiști, oferind un joc educativ, distractiv și ușor de adaptat diferitelor categorii de vârstă, de la 5 la 14 ani.

“Operațunea scutul verde” se poate folosi în 4 variante de joc, în grupuri mici sau chiar la clasă, în stil competitiv, de cooperare sau solitar (identificând perechile problemă-soluție).

În centrul tablei de joc este imaginea Pământului vesel, înconjurat de un scut din buline verzi. Jucătorii vor trebui să ofere soluții (liber sau pe baza cartonașelor din joc ) la problemele de mediu prezentate pe cartonașe. Răspunsurile corecte câștigă câte o bulină care se așază pe tabla de joc, într-unul din cercurile libere, pentru a forma scutul verde. Dacă răspunsul este greșit, imaginea Pământului vesel va fi acoperită cu o piesă de puzzle care reprezintă planeta poluată și foarte tristă. Jucătorii câștigă dacă reușesc să formeze scutul verde înainte ca imaginea Pământului poluat să fie completă. Soarta planetei e, așadar, în mâinile noastre …

Problemele de mediu prezentate sunt variate: poluarea apei, aerului, solului, încălzirea globală, defrișările, consumul excesiv de apă și de plastic. Soluțiile propuse sunt, în marea majoritate, acțiuni pe care copiii le pot realiza: închiderea robinetului de apă cât timp se spală pe dinți, colectarea selectivă a deșeurilor, evitarea sclipiciului cu particule de plastic, pentru că este foarte poluant, refolosirea papetăriei pentru diverse proiecte artistice și multe altele.

Cartonașele conțin ilustrații și text, pentru a fi ușor de înțeles de copii, iar pe verso au o imagine cu Pământul poluat – în cazul problemelor, respectiv Pământul fericit în cazul soluțiilor.

Vă invităm cu drag să descoperiți universul jocurilor educative Edufun Publishing.

Edufun – alternativa la ecran este un proiect care abordează prin joacă lucruri serioase. Ca bullying-ul, incluziunea și discriminarea, comunicarea asertivă, protecția mediului.

Ne adresăm copiilor, părinților, educatorilor și cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor și terapeuților care lucrează cu cei mici. Puteți descoperi jocurile noastre aici: www.edu-fun.ro

SC EDUFUN PUBLISHING SRL implementează proiectul Edufun – alternativa la ecran, parte a proiectului “ASIST- Antreprenoriat Social și Întreprinderi Sociale în Transilvania” cod SMIS 2014+: 126610, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.