For privacy reasons SoundCloud needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politica de Confidentialitate.
I Accept

Charlotte Edelsten este Specialist in Somn și Cercetător în Kinesiologie.

După un doctorat în biomecanica mișcării umane, performanță și participare în activitate fizică, s-a mutat în Alpii Francezi cu ocazia unui contract post-doctoral la Spitalul Universitar din Geneva în 2009, unde a lucrat atât cu laboratorul pentru studiul somnului cât și cu cel de kinesiologie (mișcare). Aici și-a descoperit interesul pentru somn.

Charlotte a ocupat mai multe poziții academice în ultimii ani, pe parcursul cărora a cercetat impactul altitudinii asupra somnului, cogniției și performanței. Locuiește în Chamonix Mont-Blanc, fapt care îi permite să aplie munca teoretică și empirică în teren. Se numără printre cercetătorii seniori implicați în fiecare vară în timpul Ultra Trail du Mont Blanc, în desfășurarea unui studiu care evaluează impactul privării severe de somn în raport cu performanța alergătorului, vigilența psihomotorie și interacțiunea dintre presiunea homeostatică a somnului și ritmul circadian în condiții de stres explicite.

Charlotte predă cursuri despre somn, consiliază și diagnostichează persoane care pot fi afectate de o gamă largă de probleme și tulburări de somn. În plus, lucrează în capacitate educațională în domeniul public și corporativ, susține prelegeri, ateliere și seminarii care servesc în primul rând la conștientizarea importanței somnului. Este interesată în special de tulburările cognitive și de sănătate, ca rezultat direct al unui somn tulburat și efectul pe care acesta îl are asupra performanței.

În acest episod vorbim despre igiena somnului, efectul stresului asupra somnului și impactul acestuia asupra calității vieții, strategiil somn pentru curse de anduranță și cercetările efectuate pe alergătorii UTMB în ultimii 6 ani. Sperăm că veți găsi utile aceste informații!

_____________

LINKURI CERCETARE UTMB:

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29973086/

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25333827/

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26020095/

O puteți urmări pe Charlotte Edelsten aici: charlottedelsten.com