#FărăLimite

Cel mai îndrăgit moment al festivalului montan – Transylvania Mountain Festival este cu siguranță cel al anunțării câștigătorilor premiilor și trofeelor TMF. Gala TMF 2022 a avut loc pe 25 Noiembrie în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria.

Cea de-a 5-a expEdiție s-a desfășurat într-o variantă hibridă, dar mai aproape de formatul clasic de festival, cu ture și antenamente outdoor, proiecții de filme la cinema și online. Competițiile TMF s-au derulat în timpul anului și s-au bucurat de de o participare internațională din 15 țări.

Agenda ediției Fără Limite a inclus lansare de carte, expoziții de fotografie, mixed media, activități outdoor și activități educative, proiceții de film montan la cinema cât și online, întâlniri cu comunitatea.

Trofeele TMF 2022 realizate de Florin Tamba, sculptor. (Foto: Dan Tăuțan)

Alături de prietenul și colegul nostru de echipă, Cătălin Grigoriu și alături de partenerii ediției, am avut din nou bucuria de a vă prezenta norocoșii câștigători pentru secțiunile film, fotografie, inovare și activitate montană.

Cătălin Grigoriu – moderatorul Galei TMF 2022 . (Foto: Dan Tăuțan)

TROFEUL TMF 2022 PENTRU FOTOGRAFIE MONTANĂ

Trofeul TMF 2022 pentru fotografie montană a fost câștigat de Zoltàn Várga, acordat pentru fotografiile sale impresionante din categoria peisaj, realizate în 2022, în Alpii Elevețeni. Felciitări!

Anunțul a fost realizat de dra. Raluca Șanta, reprezentant Maramontsport – sponsor al ediției.

Mulțumiri speciale partenerului sportiv GARMIN Romania, care acordat un ceas Instinct Solar câștgătorului competiție spre a fi folosit în timpul activităților montane.

Mulțumim Maramontsport de asemenea, pentru oferirea unui set de echipament montan pentru drumeție și explorare pe munte!

Înmânarea trofeului dlui. Zoltán Várga pe scena Cinema Victoria în timpul ceremoniei de premiere TMF 2022

TROFEUL TMF 2022 PENTRU INOVARE MONTANĂ

Trofeul TMF 2022  pentru inovare în medii montane se acordă proiectului BLADE HOPPER ! Este tototdată și prima dată când trofeul TMF pentru inovare este acordat pentru categoria materiale inovatoare ! Felicitări !

Blade Hopper este o inovație care își propune să facă sportul accesibil persoanelor amputate oferindu-le un produs versatil, ușor de folosit.  Lamele de alergare sunt esențiale pentru alergare, din păcate costurile lor fac acest produs cam inaccesibil. Pentru a oferi o soluție Hopper a dezvoltat primul produs disponibil în Franța din Septembrie 2022: o lamă de sport, mai confortabilă, mai versatilă și mai accesibilă decât lamele de alergare clasice.  Ele sunt adaptate pentru amputațiile transtibiale și transfemurale. Sunt realizate din fibră de carbon reciclat din industria aeronautică AIRBUS. Hopper își propune democratizarea sporturilor în întreaga lume.

Mulțumiri speciale partenerului de profil Translvania IT Cluster care a promovat în fiecare an competiția de invoare în rândul comunității IT din regiune.

Prezentare BLADE HOPPER – proiect câștigător al trofeului TMF 2022 pentru inovare în medii montane. (Foto: Dan Tăuțan)

TROFEUL TMF 2022 PENTRU FILM MONTAN

Trofeul TMF pentru film montan se acordă filmului și proiectului FREE RIDER – în regia lui Jérôme Tanon pentru :

 • documentarea expe-ului condus de Sam Anthamatten și Victor De Le Rue în cel mai sălbatic colț din Alaska, porniți în cautarea celor mai nebunești spinări pentru schi și snowboard! Wow!
 • pentru încercarea de a surpinde esența a ceea ce înseamnă un adevărat FREE RIDER
 • Și pentru firul narativ impus de Jérôme Tanon, poetica filmului și angajamentul cu care reușește să țină privitorul în suspans

Toate au făcut ca filmul să surprindă și esența temei anului LIMITLESS, după cum a subliniat directorul creativ al festivalului, dl. Gabriel Roșca.

Anunțarea filmului câștigător: FREE RIDER, regizat de Jérôme Tanon   (2022).

TROFEUL TMF 2022 PENTRU ACTIVITATE și IMPACT

Ca în fiecare an marele trofeu Transylvania Mountain Festival se acordă pentru activitate deosebită și rezultate excelente în domeniul sporturilor montane dar și outdoor, al educației publicului înspre o viață activă.

Sub egida temei ediției, FĂRĂ LIMITE, primul traseu de lungă distanţă din România,  destinat drumeților, cicliștilor și călăreților a fost onorat cu trofeul Transylvania Mountain Festival 2022 pentru activitate și impact în comunitate: VIA TRANSILVANICA – Drumul care Unește Putna de Drobeta-Turnu Severin și dezvăluie 2.000 de ani de istorie a Transilvaniei.

1400 km, 1400 de borne, 10 judete, 600 de comunitati, un numar enorm de voluntari – Un proiect al organizației Tășuleasa Social ! Alături de noi au fost Tibi Ușeriu și Iulan Gabor care au prezentat câteva detalii din culisele realizării acestui proiect de țară.

Tibi Ușeriu și Iulian Gabor – reprezentanți VIA TRANSILVANICA – proiecti câștigător al trofeului TMF 2022. (Foto: Dan Tăuțan)

Și pentru că fiecare proiect devine frumos prin prism utilizatorilor săi, am avut bucuria de a-l primi și pe Dl. Dinu Mititeanu pe scena TMF 2022 pentru a ne împărtăși experiența sa pe VIA TRANSILVANICA – o drumeție de lungă distanță, pe care dânsul și soția sau Marlene Mititeanu au realizat-o în cursul acestui an.

Dl. Dinu Mititeanu despre experiența sa pe VIA TRANSILVANICA  pe scena Cinema Victoria. (Foto: Dan Tăuțan)

Premiile au fost anunțate pe scennă, în prezența echipei TMF, a delegaților oficiali pentru recepția ceremoniei și publicul prezent la proiecția de film de la Cinema Victoria.

La finalul serii oragnizatorii și parte din colaboratorii implicați în proiect, au mulțumit publicului care revine an de an la acest festival montan, unic prin conținut, mod de implementare, autenticitate și viziune.

Echipa TMF și câștigătorii trofeelor TMF  pe scena Cinema Victoria. (Foto: Dan Tăuțan)

Prietenii și organizatorii ediției TMF 2022:

 • Partener tehnologii outdoor: GARMIN Romania
 • Partener sportive: Maramontsport
 • Parteneri expoziții & proiecții:  Institut Français de ClujCinema Victoria, Atelier Cafe
 • Partener printing: PMA Invest
 • Parteneri siguranță montană: SMURD Cluj, Salvamont-Salvaspeo, Consiliul Județean, EEMGA – Eastern European Mountains Guide Association, PGHM France
 • Parteneri de profil: Maramont Sport , Avalanșe în Carpați, Vertical Sport, Clubul Alpin Român – Filiala Cluj, Spando Ski Team
 • Partener academic : Facultatea de Geografie – UBB
 • Grafica și imaginea: Black Wolf
 • Parteneri media:  Cluj.com, Info Traffic, Ski & Outdoor Magazine, Cluj Life, Transilvania IT, Augsburg pe românește, Visit Cluj, Rock FM
 • Parteneri: Elf’st – marketing & investment, The Genuines
 • Organizatori: Asociația TMF, CSAU – Clubul Sportiv Alpin Universitar

Anunțarea premiilor Transylvania Mountain Festival 2022 au fost făcute conform calendarului anual,. Felicitări pentru organizare!

—————

Asociația TMF promovează cunoașterea și explorarea mediului montan prin sport, educație, artă și știință – iar Transylvania Mountain Festival este locul unde se întâlnesc atleții, exploratorii, inovatorii și creativii îndrăgostiți de natură și de munte! Sperăm ca acest program să inspire comunitatea locală și internațională, să genereze noi inițiative și proiecte care readuc spiritul muntelui și iubirea pentru Natură printre noi.