Filmele săptămânii 9 – 15 noiembrie

#PoveștiVerticale

In November, the 3rd expedition of Transylvania Mountain Festival deployed in an all-mountain format, brings to the public and the festival friends the 2020 Official Film Selection! Given the current conditions, we will launch each day a film or a short, online. You are welcome ti find inspiration from the #VerticalStories submitted in the competition this year.

In order to have access to the full TMF 2020 online film collection (part I and part II) you are welcome to buy your ticket here.

After your purchase, you will receive a link and a password to access the complete film collection.

9 Noiembrie:

PARADICE

Elveția, 2020 / Film scurtmetraj (18 min). Regia: Daniel Bleuer, Jonas Schild, Nicolas Hojac

În timpul iernii,  Alpii se transformă într-un paradis pentru sporturile alpine de top. Cascade gigantice se transformă în gheață și creează forme unice. Paradice arată trei din cele mai frumoase zone de escaladă pe gheață din Eleveția dintr-o perspectivă unică. Este un film despre risc, responsabilitate și frumusețea naturii.

Subtitrări disponibile: RO, EN

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

SAISONS

Franța, 2020 / Scurtmetraj de aventură (13 min). Regizor: Hugo Manhes, Producer: MadCow

‘SAISONS’ este un tribut adus peisajelor grandioase din Masivul Central, un loc imaculat în mijlocul Franței. Din primăvară până în iarnă, din vară până toamna, sportivii practică disciplinele lor ăntr-un mediu singular. Fie că e vorba de zăpadă, pământ, apă sau aer, to fac fără concesii, cu angajament maxim.

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

10 Noiembrie:

FORESIGHT

Italia, 2020 / Scurtmetraj de aventură (20 min) . Regia: Dario Tubaldo

A face o expediție înseamnă a dori să ajungi în vârf. Dar pentru alpinistul de viteză Benedikt Bohm și echipa asa, o expediție înseamnă mult mai mult.

Cum poți să îți aduci o asemnea experiență în viața ta? Cum ne putem lua mai puține riscuri pentru a fi și un tată bun? Vom afla mai multe în această frumoasă poveste la altitudine.

  • Dario Tubaldo – regizor,
  • Alex D’Emilia – cineast de altitudine,
  • Atleti: Benedikt Boehm, Schorsch Nickaes
  • Alex D’Emilia – fotograf.

Subtitrări disponibile: RO, EN

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

TIC-TOC

Argentina, 2020 / Scurtmetraj de aventură (19 min). Regia: Nils Bailey, Bianca Fidani

Un grup de exploratori încearcă să recupereze o tentativă eșuată anterior – lacul Trébol, traversare prin pădurea Valdivian în regiunea Aysen, în Chile. Astfel, aprofundăm universul explorării, profunzimea naturii și a prieteniei.

Subtitrări: RO, EN

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

11 Noiembrie:

Jill Steenhuis – A picta invizibilul

FILM INVITAT: Franța, 2020 / Documentar artistic (53 min) . Regizor: James Ruffato

Un film despre munții din interior, Painting the Invisible este un documentar ce urmărelște pictorița  americană  plein-air, dna.  Jill Steenhuis cum călătorește prin Provence în căutarea inspirației. Filmul se concnetrează pe viața ei în Franța, unde liniștea, meditația și pictura devin modul să de a fi.  În timp ce parcurge lanurile cu maci, călărește calul său prin pădurea de pini, culege măslinele, artista reflectă asupra importanței lumii naturale pe oarcursul vieții și muncii sale.  Filmul urmează și călătoria sa din  Atlanta, GA la Aix-en-Provence unde și=a întâlnit soțul și al său raison d’être. Filmat timp de 3 ani de către fiul ei James Ruffato, filmul permite privitorului să pătrundă în universul intim al energiei creative al prolificei Jill.

Subtitrare: RO, EN,

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

12 Noiembrie:

Eric Escoffier – Pofta de a trăi

Franța, 2019 / Documentar (52 min). Regia: Gauci Séverine, Bertrand Delapierre

„Stilul Escoffier” este un cocktail de eleganță, viteză și nerv. Echipament minimal, fără o nevoie de recunoaștere, fără stress dar cu pariu pe toate limitele a ceea ce se credea posibil cu o reputație încetățenită de cutezător neliniștit. Regulile fupă care trăia erau: să fii independent, rapid și să știi improviza.

Apare Eric Escoffier însuși prin imagininde arhivă, care declara că preferă „să trăiască puțin ca un leu, decât 150 – 200 ca o oaie. Din 1985 , totul a fost un succes: secvențe, delta, prmeiere, escaladă, curse de raliu… După cum spunea: „Nimic nu e imposibil”. Părea indestructibil.

Dar, pe 11 Septembrie 1987, un accident de mașină l-a lăsat hemiplegic, dar nu învins, și și-a stabilit în curând noi obiective.
Pe 29 iulie 1998, în timp ce urca alături de Pascale Bessière – Eric Escoffier și-a pierdut viața în Pakistan, pe Broad Peak, pe la 7800m. Eric ar fi împlinit 38 de ani pe 9 August 1998.

Subtitrări: RO, EN.

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

13 Noiembrie:

PREMIERĂ: La Cota 10.000

România, 2020 / Documentar, Regia: Dan Petru și Radu Restivan

Filmul documentar La Cota 10.000 pune împreună două dintre cele mai frumoase lucruri pe care le știm: România și muntele. Chiar dacă, în mod fizic, cota 10.000 nu există, documentarul urmărește o expediție legendară prin Carpați, care trece prin munții Retezat, Făgăraș, Bucegi, Ciucaș și Ceahlău, cumulând 10.000 metri diferență pozitivă de nivel. Această încercare s-a transformat într-un film care spune povestea alergării montane din România și poartă privitorii prin locuri de basm, care arată cu adevărat cât de sus putem ajunge dacă îndrăznim să visăm.

For full access to the TMF 2020 online show please buy your online ticket here:

14 Noiembrie:

That’s Wild

US, 2020 / Documentar (62 min). Regia: Michiel Thomas

Documentarul That’s Wild spune povestea lui Cliff (16), Ahmani (13) și Nicholas (13), trei adolescenți defavorizați din Atlanta, care încearcă să urce patru vârfuri de 12,000 din Colorado, depășind fiecare muntele lor personal.

Subtitrări: RO, EN,

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

15 Noiembrie:

Culmile vitezei

Austria, 2020 / Scurtmetraj de aventura (20 min). Regia: Alan Smithee

Atletul de 43 de ani Ueli Kestenholz a atins toate performanțele ca atlet de competiție. Ca snowboarder a fost Olimpic, campion mondial și câștigător X-Games. Acum își urmează pasiunea, freeriding, intr-o maniera speciala. Cu parapantă de viteză și schiuri, atacă linii ce ar fi imposibil de schiat fără parapantă.  Cu determinarea exraprdinară a stăpânit speedriding-ul de cel mai înalt nivel.

The Pinnacle of Rush (Culmile vitezei) ilustrează ciudățeniile acestui sport tânăr și arată tensiunea și precizia lui Ueli Kestenholz când face speedriding.

Subtitrări: RO, EN,

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

All the movies can be seen password based after buying the online ticket for the TMF 2020 film show: