Filmele săptămânii 2 – 8 noiembrie

#PoveștiVerticale

În Noiembrie, a 3-a expediție Transylvania Mountain Festival format all-mountain aduce publicului și prietenilor festivalului selecția oficială de film montan din 2020! Date fiind condițiile actuale, vom lansa câte un film, online, în fiecare zi.  Vă invităm să vă lăsați inspirați de #PoveștileVerticale aduse în competiția acestui an.

Pentru a avea acces la programul online de filme online TMF 2020 (partea I și partea II) achiziționați biletul de aici.

Consecutiv achiziției biletului online, veți primi o parolă de acces a programului de filme TMF.

3 noiembrie:

Loic et les Flolopapys

Belgia, 2019 / Film artistic (45 min). Regizor: Dominique Snyers

Ieși în afara zonei de confort și înfruntăți temerile. Loic, 22 ani, este acum un cățărător pasionat după ce a primit prima pereche de espadrile de escaladă la vârsta de 6 ani. Alături de Florian, Pablo și Pierre, ei formează inseparabilul grup  “Flolopapys”, aducând energia și virbrațiile pozitive până la cele mai îndepărate zone de escaladă. Deși fiecare este unic în felul său, se completează și sprijină reciproc ca frații. Veți cădea pradă umorului lor, prieteniei dintre ei și fragilității. Dar oare, poate Loic să folosească energia Flolopapys pentru a-și depăși frica de înălțime în timp ce se confruntă cu unul din cele mai dificile trasee?  Loic et les Flolopapys este o invitație într-o aventură pur umană.

Subtitrări disponible: RO, FR, EN.

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

4 noiembrie:

83° Ski the North

Austria, 2020 / Film artistic (54 min). Regizor: Matthias Mayr

În căutarea celor mai frumoase și îndepărtate locuri de pe planetă, cei doi aventurieri Matthias „Hauni“ Haunholder și Matthias Mayr au reușit și de această dată! La mai puțin de 800 kilometri de Polul Nord se află  Coridlierii Arctici. Este cel mai Nordic lanț montan din lume, pe insula Ellesmere. A ajunge aici și a schia cele mai nordice pante din lume a fost obiectivul major a lui Hauni și Matthias.

Doar să ajungi aici este deja o mare aventură! Nordul insulei Ellesmere nu este doar un loc foarte îndepărtat, ci și extrem de rece. Insula este casa urșilor polari și lupilor arctici.

În călătoria lor, cei doi aventurieri nu doar că se lovesc de provocări atletice considerabile, dar se mai și întâlnesc cu Inuiții care le sprijină active planurile. Mai mult, vor trebui să accepte că nu ei vor fi personajele alfa ai acestei călătorii…

Subtitrări disponible: RO, EN

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

5 noiembrie:

The KFC

Noua Zeelandă, 2020 / Scurtmetraj de aventură (15 min). Regizor: Richard Sidey

Cinci piloți pornesc într-o aventură cu parapanta în Tanzania, cu scopul de a zbura de pe vîrful Kilimanjaro. Peripețiile lor sunt pline de umor și uimirea localnicilor. Cadrele de vis, atmosfera veselă și energia tuturor aduc o stare extraordinară și îți fac poftă să zbori în necunoscut!

Subtitrări disponible: RO, EN.

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

6 noiembrie:

The Long River Home

SUA, 2019 / Scurtmetraj de aventură (20 min). Regizor: Seth Dahl

The Long River Home este un scurtmetraj despre impactul rezidual al războiului prin prisma unui caiachist alături de echipa sa. Aaron Howell și Russell Davies sunt ambii veteran de război  acre acum au o nouă misiune, cea de a-l ghida pe vetranul orbit, Lonnie Bedwell, în călătoria prin Grand Canyon. DE-a lungul a 14 zile se luptă cu peste 80 de cascade și vârtejuri, strigând direcția pentru Lonnie pe întregul parcurs. Zgomotul năprasnic al cascadei Lava Falls, este tot mai prezent. Pe parcursul aventurii, cei trei își aduc aminte experiențele trecute și învață că negocierea cascadelor din viață înseamnă pur și simplu să faci echipă, să ieși în curent și să găsești linia prin acel haos.

Subtitrări disponible: RO, EN.

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

7 noiembrie:

The Legend of Muksu

Germania, 2019 / Film documentar (42 min). Regizor: Olaf Obsommer

Legenda râului MUKSU – Tadjikistan. Muksu este unul din cele mai dificile râuri din fosta Uniune Sovietică, un torent galcial ce taie câteva canioane în aerul subțiat din Pamir, cunoscut drept  “Acoperișul lumii.” în limba Tajik. Doar să ajungi acolo implică 6 zile de condus de-a lungul legendarului Drum al Mătăsii, o drumeție de 20 mile  printr-o trecătoare de 450 m cârând bărcile și stocurile de hrană pentru 10 zile pe râu. Doar trei echipe au reușit să parcurgă râul, iar ultima, din 2014, a fost forțată să evacueze un membru al echipei datorită edemului pulmonar.

Misiunea a fost pasul final al unui proiect de 7 ani, ce prevedea parcurgerea celor mai dificile și angajante râuri din fosta Uniune Sovietică, inclusiv Bashkaus din Siberia și Sary-jaz din Kârghistan. Coordonatorul Thomass Marnics din Letonia și producătorul Olaf Obsommer din Germania au reunit o mână de vâslași puternici pentru acesat proiect.

Filmul spune povestea unei mari prietenii, lăsării trecutului în urmă și pătrunderea în necunoscut pentru a rezolva ghicitoarea!

Subtitrări disponibile: RO, EN

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

8 noiembrie:

Face au Vide

Franța, 2020 / Film documentar (52 min). Regizor: Marc Brulard

În imaginarul colectiv, alpinismul este văzut ca o activitate elitistă și periculoasă. Când presa de masă vorbește despre alpinism, relatează de regulă fie o dramă, fie o reușită de performanță. În consecință, alpiniștilor li se pun două etichete. Pe de o parte, cea de superman, angajați într-o luptă cu muntele. Pe de altă parte, oameni iresponsabili și inconștienți, pe care adeseori trebuie să îi scoatem din situații periculoase mobilizând mijloace importante de salvare.

Dar oare această imagine negative asupra alpinismului se potrivește cu realitatea? Dacă alpinismul are și o altă fațetă, cea a unei practci puțin cunoscute, mai râspândită decât arc rede unii Dacă alpinismul nu este doar o activitate pentru supermani, ci are și o latură feminină?

Subtitrări disponibile: RO, EN, FR

Pentru acces la programul complet de filme TMF 2020 achiziționați biletul online:

Filmele pot fi vizionate pe baza parolei primite în urma achiziției biletului online prin platforma festivalului: