Transylvania Mountain Festival va participa la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 | Science4Future din Cluj-Napoca.
Echipa TMF – Transylvania Mountain Festival vă invită cu mic cu mare la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 | Science4Future din Cluj-Napoca, ce va avea loc Vineri, 30 septembrie, Cluj Arena, pe platoul de lângă Tribuna 2. Prin acest program, Cluj-Napoca aderă la cele peste 400 de orașe europene care promovează știința și inovarea! Echipa TMF, un promotor al inovării în regiune, organizează între orele 17:30 și 20:00 demonstrații practice către publicul larg, pe tema “NewTECH in The Mountains”!
De ce să veniți la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022?
Având o istorie de 15 ani, Noaptea Cercetătorilor Europeni este unul din puținele ocazii când tinerele generații pot lua parte la desfășurarea experimentelor științifice, de a comunica cu cercetători, dar și de a face cunoștință cu rezultatele cercetării științifice și modul lor de implementare!
Peste 50 de organizații au dat curs invitației organizatorilor – Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – pentru a prezenta importanța științei în viața noastră de zi cu zi.
Evenimentul este un moment unic în care elevii, studenții, dar și adulții pot intra în contact direct cu rezultate ale cercetării științifice și aplicațiilor tehnologice cele mai recente!
Ce veți descoperi la standul Transylvania Mountain Festival?
Asociația TMF promovează cunoașterea și explorarea mediului montan prin sport, educație, artă și știință – iar Transylvania Mountain Festival este locul unde se întâlnesc atleții, exploratorii, inovatorii și creativii îndrăgostiți de natură și de munte!
Vă dăm întâlnire astfel:
- pe 30 Septembrie, între orele 17:30 – 20:00
- la standul de pe platoul Cluj Arena, tribuna 2,
Veți afla mai multe despre:
- Competiția TMF de inovare în medii montane
- Catalogul Digital de Aventură și Turism Activ în Munții României – proiect de cercetare și promovare a instrumentelor digitale realizat în colaborare cu Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca, UBB
- Tehnologiile noi pentru practicarea sporturilor outdoor
- Tehnicile de filmare și fotografie de aventură în medii extreme
- Aplicațiile practice din domeniul explorării planetei, sporturilor outdoor, protecției mediului
NewTech in The Mountains – demonstrații practice
La stand, veți experimenta și afla mai multe despre:
- Navigarea cu ajutorul hărților digitale
- Dispozitivele de salvare în caz de avalanșă
- Tehnologiile wearable (outdoor smart watch)
- arta creată cu ajutorul AI (Inteligența Artificială)
Tombola exploratorilor
La finalul zilei, toți vizitatorii standului Transylvania Mountain Festival vor participa la tombola zilei unde se pot câștiga 4 Full Pass-uri la cea de-a 5-a ediție a festivalului internațional montan din Cluj- Napoca, care va avea loc între 22 – 27 Noiembrie! Detalii despre participare, la stand!
Partenerii de stand
Cum v-am obișnuit de ceva vreme, TMF este o comunitate. Astfel, alături de proiectele TMF – Transylvania Mountain Festival, veți putea afla mai multe și despre proiectele Clubului Alpin Român – Filiala Cluj. Și despre proiectele educative ale asociației „Haihui printre cuvinte”
Pentru mai mute informații despre Competișia de inovare montană, vă rugăm să ne scrieți direct la adresa innovation@transylvaniamountainfestival.ro
Despre SCIENCE4FUTURE-II
Proiectul SCIENCE4FUTURE-II este finanțat în cadrul programului european HORIZON EUROPE și presupune organizarea și desfășurarea evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni în orașele: Cluj-Napoca, Iași, Bistrița, Sighetu Marmației și Gheorgheni.
Evenimentul este parte a celei mai renumite inițiative de popularizare a științei la nivel european.
Proiect este inițiat și implementat de Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca (Extensia universitară Bistrița – lider de proiect, în colaborare cu Centrul de Cercetare a Așezărilor și Urbanism și extensiile universitare ale Facultății de Geografie din Sighetu Marmației și Gheorgheni), în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.