#DiscoverMountains #TMF2018

În perioada 23 – 25 noiembrie 2018, iubitorii muntelui și practicanții de sporturi montane din Cluj și regiune se vor bucura de un program inedit pregătit de TRANSILVANIA MOUNTAIN FESTIVAL, ediția 2018 intitulată  sugestiv “Descoperă munții”.

De la întâlniri cu sportivi și experți din sfera schiului alpin, escaladei sportive, alpinismului, canyioningului, speologiei, parapantismului și BASE jumping-ului, până la filme documentare pe tema muntelui, expoziție și workshopuri de fotografie montană și de aventură, aplicații tehnologice montane inovative, festivalul montan internațional din Cluj-Napoca aduce o perspectivă modernă asupra activităților montane.

TRANSILVANIA MOUNTAIN FESTIVAL propune patru secțiuni majore ale ediției 2018: SPORT (pe sol, la subteran, acvatic și aerian), CAMPUS (siguranță, orientare, natură, cultură), INNOVATION (echipamente și tehnologii) și EXPERIENCE (film , fotografie, dezbateri și ateliere).

Deschiderea oficială va avea loc vineri 23 noiembrie la Cinema Victoria. In programul serii se vor regăsi prezentări, proiecții de film și dezbateri pe teme montane.

PROFESIONIȘTII MUNTELUI – PREZENTARE / Q&A

O prezentare despre pasiunea pentru munte, devenită ulterior profesie. Mihnea Prundeanu, alpinist și ghid montan certificat IFMGA-UIAGM-IVBV, va vorbi despre provocările de a deveni un profesionist al muntelui și responsabilitățile care vin odată cu aceasta. La prezentare sunt așteptați toți cei care sunt interesați de munte, fie că doresc să facă pasul spre o meserie în domeniu, fie că sunt în căutarea unor cunoștințe despre activitățile montane, pe care le pot dobândi de la profesioniști.