@ TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL 2020 

Premiul și competiția de film montan TMF este un proiect special al  TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL. Tema acestui an – POVEȘTI VERTICALE – este o invitație deschisă pentru a impărtăși experiențele voastre verticale, aventurile alpine și explorările cu un public neîmblânzit, întotdeauna în căutare de inspirație.

La TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL, suntem pregătiți să explorăm, să descoperim, să inovăm și să ne angajăm în proiecte curajoase. Verticalitatea întâlnește multe etape și ne poate purta de la vârfurile munților până în adâncul oceanelor – este doar o chestiune de perspectivă.

În 19 Februarie, 2020 am deschis oficial Competiția de Film Montan TMF 2020 prin platforma FilmFreeway și ne bucurăm de înscrierile primite săptămânal.

Fondat în 2018, Premiul TMF pentru film montan a fost creat pentru a încuraja producătorii de film și atleții ce practică sporturi montane – cățărători, alpiniști, schiori, snowboarderi, parapantiști, cicliști, speologi, alergători, kayakiști –și observatori sau exploratri ai naturii din mediul montan pentru a co-crea producții de film/video. Da, știm că este o muncă grea, dar și rezultatele sunt pe măsură!

Categorii de concurs de film montan TMF 2020:

  1. Scurtmetraje de aventură – (20 min.) – unde sunt așteptate aventurile verticale de alpinism, ski, speologie, deep solo voiding și alte sporturi!
  2. Film artistic montan –(40 – 75 min.) – unde vă invităm să explorați tema verticalității dintr-o perspectivă mai artistică: îmbinarea sintre alegeea subiectului, a peisajului și protagniștilor, firul narativ și creativitatea va fi principalul criteriu de diferențiere.
  3. Documentar montan – (40 – 75 min.) – este categoria unde vă invităm documentariștii de sport, peisaje și viață sălbatică să se îmbarce în frumoasa aventură de a aduce poveștile lor în fața publicului.

Reguli de înscriere în competiție:

Regulile de concurs pot fi consultate aici Competiția și premiul pentru Film Montan TMF 2020.

Subliniem faptul că această competiție este una internațională, filmele trebuie incadrate într-o singură categorie, și vă rugăm să respectați termenele de înscriere în competiție:

  • Termen depunere: 03.07.2020
  • Termen notificare: 07.08.2020

Pentru a rezerva timpul necesar selecției riguroase și traducerii subtitrărilor, nu se acceptă înscrieri întârziate.

Selecția oficială de film TMF 2020 și câștigătorii

Unul din principalele motive pentru care merită să luați parte la competiția festivalului nostru autentic și prietenos este că producțiile alese pentru selecția oficială vor fi prezentate live (bineînțeles dacă  acest lucru va fi posibil în contextul epidemiei COVID19, care sperăm că va fi depășit până în Noiembrie 2020 și în Cluj-Napoca, Transilvania, România*) și foarte important, acestea vor fi promovate pe canale on line și on air.

Regizorii, producătorii sau protagoniștii filmelor vor avea șansa de a fi puși sub lumina reflectoarelor în fața unui public local și internțional.

Dacă toate condițiile vor fi propice în Noiembrie 2020, echipa câștigătoare va fi prezentă pe scena festivalului la Gala Premiilor TMF – Transylvania Mountain Festival *, în data de 14 Noiembrie, 2020.

Cerințe tehnice: previzualizările trebuie trimise organizatorilor în format .mov sau .mp4, iar subtitrările sunt obligatorii.

Vă rugâm verificați specificațiile complete și detaliile pe pagina Premiului și competiției de film montan TMF 2020.

Înscrie-ți filmul montan în competiție acum:

Transylvania Mountain Festival acceptă înscrierile în competiție prin FilmFreeway, platforma nr. 1 pentru competiții de film și concursuri creative. https://filmfreeway.com/TransylvaniaMountainFestival

Pentru mai multe informații vă invităm să ne scrieți la adresa film@transylvaniamountainfestival.ro