Competiția și premiul TMF pentru film montan

Premiul TMF pentru film montan, fondat în 2018, a fost creat pentru a inspira și promova producția de film și video montan.  Competiția are loc anual și este un impuls dat iubitorilor muntelui, atleților și creatorilor pentru a colabora și a împărtăși experiențele și aventurile lor montane cu lumea întreagă!

În fiecare an lansăm o nouă team pentru toate competițiile festivalului. În 2023 tema principală este DINCOLO și vă lăsăm pe voi să fiți inspirați și să ne trimiteți cele mai potrivite filme pentru această temă.

Categoriile competiției de film montan din 2023 sunt:

1. Scurtmetraje de aventură – Scurtmetraje / video pe tema aventurilor montane de max. 20 minute. Ascensiuni pe munte, coborâri în peșteri, escaladă pe gheață, escaladă pe stâncă, scufundări, zbor liber, free ride, downhill – regrupați-le în producții scurte dar intense.

2. Film artistic montan – Film artistic pe tema aventurii montane de 40 – 75 min. Conectați-vă la tema altitudinii în toate aspectele sale și arătați-ne perspectiva voastră! Experiențele din pereți mari, deep water solo (escaladă solo deasupra apelor adânci), deep void solo (escaladă solo și retragere cu parapanta), expedițiile la mare altitudine, peșeterile verticale – fiecare poate fi punctul de pornire pentru această temă.

3. Documentar montan – Filme documentare de 40 – 75 minute care documentează întâmplări pe teren vertical: expediții, explorări, viața sportivă(ski, cățărare la stâncă, alpinism, canyoning, zbor liber, drumeție, ciclism, speologie, etc.), viața sălbatică din munți, schimbările peisajului montan, etc.

Înscriere filme/video:

  • Competiția este deschisă înscrierilor internaționale. (Traducerile sunt oferite de către organizatorii festivalului.)
  • Vă rugăm să încercați să încadrați producția dvs într-o singură categorie: Scurtmetraje de aventură montană (Mountain Adventure Shorts), Filme artistice montane (Mountain Feature Film), Filme documentare (Mountain Documentary)
  • Termen limită de depunere filme: 21.09.2023
  • Anunțarea selecției finale: 28.09.2023
  • Nu se acceptă înscrieri întârziate.

Selecția finală și câștigătorii:

Filmele și video-urile alese pentru selecția finală

  • Vor fi difuzate în cinema în timpul festivalului
  • Vor fi rpomovate în timpul festivalului offline, online și on air

– Cele mai bune producții de film vor beneficia de expunere media și interviuri ale regizorilor, producătorilor și protagoniștilor.

– Câștigătorii sunt de acord ca filmul lor să fie difuzat încă o data local, după festival ca parte a unei serii speciale a filmelor nominalizate.

– Câștigătorul va fi anunțat în timpul Galei de Premiere Transylvania Mountain Festival, din 24 Noiembrie, 2023.

– Juriul își rezervă, de asemenea, dreptul de a nu acorda nici un premiu, și decizia sa va fi considerată finală.

Specificații tehnice:

  • Formatul filmelor:

DCI 2K – 1.85:1 (flat) – 1998×1080 

or

DCI 2K – 2.39:1 (scope) – 2048×858 

or

DCI 4K – 1.85:1 (flat) – 3996×2160 

or

DCI 4K – 2.39:1 (scope) – 4096×1716

 

All movies must be at 24 FPS

Audio: 5.1 

  • Subtitrarea este obligatorie
  • Pentru proiecția finală veți fi contactat de către Coordonatorul secțiunii Film din cadrul TMF

MODALITATE DE ÎNSCRIERE:

Transylvania Mountain Festival acceptă înscrierile în competiție prin platforma FilmFreeway, platforma nr.1 pentru fetival de film și concurs creativ.

https://filmfreeway.com/TransylvaniaMountainFestival

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți pe adresa: film@transylvaniamountainfestival.ro